Вступити до родини ATR

В Україні з 10 червня зможуть запрацювати готелі й санаторії

5 червня 2020, 14:23
1904

З наступної середи, 10 червня, у тих областях України, де буде позитивна епідемічна ситуація, зможуть відкритися готелі та санаторії.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу у п’ятницю.

«Постановою Кабміну про введення адаптивного карантину передбачено: за умови досягнення критеріїв, з 10 червня може бути дозволено відкриття засобів розміщення, що значить, що окрім готелів можна буде відкривати й санаторії, а також інші місця для відпочинку», — повідомив він.

Ляшко нагадав, що відсьогодні відновилися й міжобласні перевезення автомобільним і залізничним транспортом.

«Постанова дозволяє запускати і авіаційне міжобласне сполучення — внутрішні перельоти в країні. Але немає можливості пересуватися туристичним групам більше 10 осіб», — додав головний санітарний лікар.

Він наголосив, що найближчим часом влада подумає про те, щоб дозволити туристичні групи до 50 осіб.

«Туристичний бізнес звернувся до президента, це було обговорено на нараді, ми найближчим часом будемо ініціювати розгляд цього питання на засідання Кабінету міністрів, щоб дозволити пересування груп до 50 осіб, оскільки вони у більшості їздять на автобусах і автобуси мають до 50 місць. Зможемо ініціювати чергове пом’якшення (карантину — ред.) для розвитку внутрішнього туризму», —  підсумував Ляшко.

Нагадаємо, що до 22 червня в країні діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

Відомо, що відсьогодні в Україні в результаті чергових послаблень обмежень карантину запустили внутрішні авіасполучення, відкрили ресторани і скасували самоізоляцію для людей старше 60 років.

Станом на 5 червня в Україні загальна кількість інфікованих коронавірусом осіб досягла 25 тис. 963.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ