Вступити до родини ATR

ЄС продовжив заборону на в'їзд для іноземців після 15 червня

5 червня 2020, 15:31
1163

Країни Європейського Союзу вирішили продовжити обмеження після 15 червня на в'їзд громадян третіх країн, зокрема й українців.

Про це заявила єврокомісар Ілва Йоханссон за підсумками засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС 5 червня, повідомляється на сайті Європейської Ради.

«Продовження заборони на в'їзд з-за меж ЄС продовжили до кінця місяця (червня — ред.), аби створити належні умови для поступового відкриття кордонів після цього», — заявила вона.

Йоханссон зазначила, що міністри зійшлися на тому, що спочатку необхідно відновити функціонування Шенгенської зони, а потім переходити до відкриття зовнішніх кордонів. Що стосується відкриття кордонів усередині ЄС, то профільні міністри домовилися досягти цього вже до 15 червня.

Зазначимо, що заборона не стосуватиметься Великої Британії, але її громадяни мають пройти обов'язкову 14-денну обсервацію при в'їзді до Євросоюзу.

Нагадаємо, заборону на в'їзд до ЄС через пандемію COVID-19 ввели у середині березня 2020 року. Вона мала тривати 30 днів, після чого заборону кілька разів продовжували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ