Вступити до родини ATR

Нарімана Мемедемінова етапували у колонію-поселення

5 червня 2020, 16:45
1198

Кримськотатарського політв'язня, громадського журналіста з Криму Нарімана Мемедемінова, якого раніше засудили в РФ до 2 років і 6 місяців ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями, етапували у колонію для відбування покарання.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляє «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Мемедемінова Еміля Курбедінова.

«У нас є інформація про те, що його етапували в одну з колоній-поселення Ростовської області. Точну адресу я повідомлю пізніше», — сказав захисник.

Також зазначимо, що раніше адвокат Еміль Курбедінов клопотав про умовно-дострокове звільнення Мемедемінова, але через етапування суд не встиг розглянути цей запит. Тому, каже адвокат, це необхідно зробити повторно.

«Як тільки ми встановимо точну адресу, відразу ж направимо в суд за місцем знаходження цієї колонії ще одну заяву про умовно-дострокове звільнення», — наголосив захисник.

Нагадаємо, 22 березня 2018 року у селі Холмовка Бахчисарайського району російські силовики прийшли з обшуком до будинку громадського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова. Пізніше його арештували та незаконно етапували до Росії. 2 жовтня 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Нарімана Мемедемінова до 2 років і 6 місяців позбавлення волі. Кримського татарина визнали винним у «публічних закликах до терористичної діяльності» через те, що він активно висвітлював порушення прав людини у Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ