Вступити до родини ATR

Зеленський хоче, аби обов'язки першої леді були закріплені у законодавстві

8 червня 2020, 12:10
764

Президент України Володимир Зеленський всерйоз замислився про створення закону, який регулюватиме інститут першої леді.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це Зеленський повідомив в інтерв’ю УП, передає «ТАБЛОID».

За словами президента, його дружина часто стикається з безпідставною критикою. Як приклад він згадав ситуацію з лікарем, який повівся, на його думку, неправильно.

«У нас була така історія, про яку ми не хотіли говорити. Вона (перша леді — ред.) писала листи підтримки всім лікарям, які захворіли на коронавірус. І навіть усім тим, які не лікували хворих на коронавірус, а просто в житті захворіли на нього. Писала листи, але не хотіла на цьому піаритися. Антипіар їй зробила людина, яка відповіла: Що це за листи? Де мої 300 відсотків (надбавки — ред.)? Нажаль, цей лікар не міг отримати ці 300 відсотків, бо він не рятував людей від коронавірусу. А цю надбавку можуть отримувати лише лікарі, які боролися з коронавірусом, які ризикували свої життям», — повідомив президент.

Президент зауважив, що, на його думку, ця людина повела себе неетично та образливо. Бо надбавки та зарплатня не залежать від першої леді.

«Що повинна була зробити перша леді? Вона робить дійсно багато речей. Без піару. Я їй кажу, що вона має про все розповідати. Але я не хочу її змінювати. Вона для мене важливіша як моя дружина, матір моїх дітей, ніж як перша леді», — наголосив голова держави.

Через це президент України всерйоз замислився про створення закону, який регулюватиме інститут першої леді.

«Я зрозумів, що проблема в тому, що немає законодавства, яке регулює інститут першої леді. Я в цьому впевнений зараз. У першої леді, принаймні у майбутньому, повинні бути обов’язки. Я так вважаю», — наголосив Володимир Зеленський.

Таким чином, вважає він, люди, обираючи президента, розумітимуть, що робитиме перша леді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ