Вступити до родини ATR

Зеленський пояснив, чому масові розважальні заходи поки під забороною

8 червня 2020, 16:41
869

Президент України Володимир Зеленський наголосив на тому, що загроза пандемії нікуди не зникла, тому масові заходи в України поки що не будуть дозволені.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це він заявив на традиційній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Послаблення карантину врятують економіку, але не забуваймо, що коронавірус нікуди не зник, і від нього треба й надалі рятувати життя. Жорсткий карантин був недаремним, впевнений, що він врятував багато життів. Однак і надалі щодня у нас помирають люди від коронавірусних ускладнень. Ми не хотіли б знову повертатися в такі жорсткі рамки. Тому тримаймо руку на пульсі щодо розвитку подій і нагадуймо людям, що правила соціального дистанціювання й маскового режиму мають діяти. І поки, на жаль, ми не можемо дозволити собі масові розважальні заходи», — зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо про черговий спалах COVID-19 на Київщині. У броварському дитсадку у 9 дітей та 3 дорослих підтвердили наявність вірусу.

За останніми даними МОЗ, в Україні станом на 8 червня зафіксовано 27 тис. 462 випадки COVID-19, з них 797 — летальні.

Зазначимо, що до 22 червня в Україні діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ