Вступити до родини ATR

Родині Олега Приходька відмовили у побаченні з політв'язнем

8 червня 2020, 17:25
974

Родині українського активіста з Криму Олега Приходька начебто через пандемію COVID-19 відмовили у побаченні з політв'язнем, якого утримують у СІЗО в Ростові-на-Дону.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це у коментарі «Кримській солідарності» повідомила донька бранця Кремля Наталя Приходько.

«Прийшло повідомлення про те, що мені відмовляють у побаченні з батьком через епідеміологічну ситуацію на невизначений термін. Ми батька не бачили багато місяців, востаннє — ще взимку. Засідання відбуваються без нас, бо ми не можемо ані виїхати до Ростова-на-Дону, ані бути присутніми на цих засіданнях по відеоконференц-зв’язку з Кримського гарнізонного військового суду. Я не знаю, як буде далі розвиватися ситуація і яким чином ми взагалі зможемо з ним побачитися», — розповіла жінка.

Адвокат Приходька Назім Шейхмамбетов заявив, що карантинні заходи у російських пенітенціарних установах носять виборчий і формальний характер.

«В'язнів ізолюють від родичів, але не ізолюють від інших людей. Наших підзахисних у службовому транспорті привозять на судові засідання. Під час засідання вони контактують з приставами, співробітниками суду. <...> Мені незрозуміло, чому така категорія осіб, як близькі родичі, позбавлена ​​можливості бачитися з членами родини? Люди готові використовувати усі необхідні засоби індивідуального захисту, якщо отримають дозвіл на побачення», — наголосив захисник.

Як повідомляв ATR.ua, 9 жовтня 2019 року окупаційні силовики викрали з власного будинку проукраїнського активіста Олега Приходько. Вранці 10 жовтня російські силовики провели у нього обшук, в результаті якого затримали також його дружину Любов Приходько. За словами адвоката Назіма Шейхмамбетова, Любов Приходько проходить у «справі» як свідок. Після допиту у Сімферополі жінку відпустили.

Пізніше стало відомо, що Олегу Приходько інкримінують дві статті КК РФ: ст. 205 («Терористичний акт») і ст. 223-1 («Незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв»). 16 січня 2020 року окупанти висунули Приходько нове звинувачення в незаконному придбані вибухових пристроїв. Пізніше українського активіста незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ