Вступити до родини ATR

У роботі ТКГ візьмуть участь журналісти-переселенці з Донбасу

9 червня 2020, 10:48
897

До роботи Тристоронньої контактної групи Офіс президента залучив представників тимчасово окупованих Росією окремих районів Донецької та Луганської областей України. Зокрема, у засіданнях ТКГ братимуть участь журналісти Денис Казанський та Сергій Гармаш.

Вже сьогодні, 9 червня, Сергій Гармаш і Денис Казанський братимуть участь у роботі ТКГ. Про це самі журналісти повідомили у своїх Facebook.

«Відсьогодні я беру участь у засіданнях Тристоронньої контактної групи по Донбасу. <...> Річ у тім, що в комплексі заходів по виконанню Мінських угод, який ви самі можете знайти в мережі, є пункти 11 і 12, у яких йдеться про те, що питання, що стосуються місцевих виборів в окремих районах, а також закон про особливий статус цих районів має обговорюватися і узгоджуватися з представниками окремих районів Луганської та Донецької областей», — написав Казанський.

«Сьогодні вже буду брати участь у роботі політичної підгрупи. Як представник ОРДЛО. Звучить страшно. Насправді я вже п'ять років говорю на усіх ефірах: якщо вже вам так дороги Мінські угоди, а в них записано зобов'язання України «консультуватися» і «узгоджувати» деякі законопроекти з «представниками окремих районів Донецької та Луганської області», то я теж з Донецька, ведіть переговори зі мною», — додав журналіст Гармаш.

Також відомо, що Луганську область у ТКГ представлятимуть юрист, керівник міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер.

Нагадаємо, що російська делегація у Тристоронній контактній групі продовжує наполягати, що «голосом» окупованих територій є бойовики «Л/ДНР». Нині у «мінському процесі» вони присутні у якості «запрошених». Українська ж сторона в ТКГ неодноразово відмовлялася вести з ними прямі переговори. У відповідь на це Кремль звинувачує Київ у «зриві мирного процесу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ