Вступити до родини ATR

Прокуратура АРК завершила слідство про держзраду трьох депутатів із Севастополя

9 червня 2020, 13:49
728

Прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з головним управлінням СБУ закінчила спеціальне досудове розслідування стосовно трьох депутатів Севастопольської міської ради, яких підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

«Слідством встановлено, що у 2014 році депутати Севастопольської міської ради VI скликання узгодили ряд незаконних постанов, підтримавши протиправні рішення Верховної Ради АР Крим про проведення загальнокримського референдуму, яким в свою чергу РФ намагалась легітимізувати окупацію території АР Крим і міста Севастополя, а також їх незаконне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації. Таким чином, своїми діями обвинувачені завдали шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, допомагаючи Російській Федерації окупувати півострів», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що захисники підозрюваних наразі ознайомлюються з матеріалами кримінального провадження, після цього обвинувальні акти будуть скеровані до суду.

Нагадаємо, що санкція статті за держзраду передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

Відомо, що загалом прокуратура АРК направила до суду 68 обвинувальних актів щодо депутатів парламенту Криму і 30 — щодо депутатів Севастопольської міської ради, які сприяли окупації півострова Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ