Вступити до родини ATR

«Справа» Приходька: свідок обвинувачення на суді наполягає на спотворенні голосу

9 червня 2020, 16:09
1311

На судовому засіданні у РФ, де 9 червня розпочався розгляд «справи» проти українського активіста з Криму Олега Приходька по суті, свідок обвинувачення наполягає на спотворенні голосу під час дачі свідчень.

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Як повідомляють активісти «Кримської солідарності», адвокат Приходька Назім Шейхмамбетов бере участь у засіданні по відеозв'язку з «Кримського гарнізонного суду» у Сімферополі.

Так, сьогодні у Південному окружному військовому суді у Ростові-на-Дону допитують свідка обвинувачення під псевдонімом Іванов. Голос свідка, інформують активісти, навмисно спотворюється технічними засобами. Сторона захисту виступила проти спотворення голосу.

«Я заперечую проти такої організації допиту. Кримінально-процесуальний кодекс не передбачає спотворення голосу, ваша честь. Тому клопочу перед судом забезпечити допит свідка під псевдонімом Іванов, що виключає візуальне спостереження, але при цьому КПК не передбачає спотворення голосу», — заявив на суді адвокат Приходька Назім Шейхмамбетов.

Клопотання захисту суд відхилив, бо свідок обвинувачення заявив, що він наполягає на спотворенні свого голосу.

Нагадаємо, 9 червня у місті Ростов-на-Дону Південний окружний військовий суд розпочав розгляд «справи» по суті проти українського активіста з анексованого Криму Олега Приходька. 

Як повідомляв ATR.ua, 9 жовтня 2019 року окупаційні силовики викрали з власного будинку проукраїнського активіста Олега Приходько. Вранці 10 жовтня російські силовики провели у нього обшук, в результаті якого затримали також його дружину Любов Приходько. За словами адвоката Назіма Шейхмамбетова, Любов Приходько проходить у «справі» як свідок. Після допиту у Сімферополі жінку відпустили.

Пізніше стало відомо, що Олегу Приходько інкримінують дві статті КК РФ: ст. 205 («Терористичний акт») і ст. 223-1 («Незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв»). 16 січня 2020 року окупанти висунули Приходько нове звинувачення у незаконному придбані вибухових пристроїв. Пізніше українського активіста незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ