Вступити до родини ATR

Путін намагається підняти свій рейтинг, використовуючи питання води у Криму — Чубаров

9 червня 2020, 17:26
1071

Питання подачі води в окупований Росією Крим для президента Росії Володимира Путіна може стати приводом для розширення агресії. Таким чином він спробує підняти свій рейтинг, який останнім часом стрімко падає.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив в ефірі «Громадського радіо».

За його словами, різке падіння цін на нафту та наслідки пандемії привели до дуже помітного падіння рейтингу президента РФ. Тому зараз, вважає Чубаров, Володимир Путін робить такі дії, аби знову продемонструвати російському суспільству свої можливості.

«Нестача води в окупованому Криму є відносною, але дійсно у Криму не вистачає води, потрібної для рекреаційної сфери для пансіонатів, санаторіїв. Не вистачає води для будівництва житла для колонізації Криму громадянами Росії, не вистачає для військових об’єктів. Оце питання води для Путіна ще може бути не скільки причиною для розширення агресії, а скільки приводом. Це привід для того, щоб підняти свій рейтинг, продемонструвати світові, що він спроможний на рішучі дії, «забезпечити» водою Крим і треба показати гуманітарні аспекти, мовляв «я не хотів би брати під контроль додаткову територію України, але в мене немає іншого виходу, оскільки вони залишили без води громадян Криму». Він буде намагатись так стверджувати і тому треба бути уважними до дій Путіна», — сказав Чубаров.

Окрім того, голова Меджлісу наголосив, що йому не здається випадковим те, що останнім часом в Україні відбулось тестування гілок влади і політиків питанням щодо відновлення водопостачання до Криму.

«Більшість кримських татар чекають на відновлення суверенітету України над Кримом. Вони розуміють, що якщо відбудеться відновлення водопостачання, то  це свідчитиме про відмову України від Криму, і тому тут позиція кримських татар є майже одностайною», — додав Рефат Чубаров.

Зазначимо, що у Зеленського неодноразово заявляли про те, що питання подачі води в окупований Крим не можна розглядати до деокупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ