Вступити до родини ATR

Пом’якшення карантину: відсьогодні в Україні запрацювали санаторії і заклади культури

10 червня 2020, 09:40
737

10 червня Україна перейшла до наступного етапу послаблення карантинних заходів, запроваджених через пандемію COVID-19.

Згідно із постановою Кабміну, відсьогодні запрацюють:

— два КПВВ на Донбасі;

— бази відпочинку та санаторії (окрім дитячих таборів);

— заклади культури та масові заходи в них (масові заходи за умови 1 людина на 5 кв. м).

Зазначимо, що бази відпочинку та санаторії можуть функціонувати, виходячи з дотримання правил, які встановлюються Міністерством охорони здоров’я.  При цьому бази відпочинку та санаторії запрацюють у регіонах, які відповідають необхідним показникам для переходу на наступний етап пом’якшення карантину.

Зокрема, у зоні проведення Операції об’єднаних сил сьогодні частково запрацювали два контрольні пункти в’їзду-виїзду через лінію розмежування. Йдеться про пропускні пункти «Станиця Луганська» та «Мар’їнка». Так, у КПВВ «Станиця Луганська» (пішохідний) та «Мар’їнка» пропуск щоденно буде здійснюватися пропуск з 11:00 до 14:00. Умови допуску осіб для перетину лінії розмежування: необхідно бути у захисній масці або респіраторі; слід дотримуватися соціальної дистанції; проведення обов’язкового температурного скринінгу; надання згоди на самоізоляцію, з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома» або обсервації.

Як повідомляв ATR.ua, 5 червня в Україні відбулося чергове послаблення карантинних обмежень. Тоді для українців стали доступними кафе та ресторани, а також відновилися польоти по Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ