Вступити до родини ATR

ДБР повідомили Порошенку про підозру, захист екс-президента це спростовує

10 червня 2020, 12:48
863

У вівторок, 10 червня, слідчі ДБР повідомили про підозру Петру Порошенку. Захист п’ятого президента України спростовує вручення підозри.

Фото: УНИАН

Фото: УНИАН

Про повідомлення підозри заявили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

«Прокурори, за дорученням генпрокурора, повідомили про підозру Порошенко П. А», — йдеться у повідомленні.

Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков у коментарі УП повідомив, що його клієнтові намагалися вручити підозру. Екс-президент покинув приміщення ДБР, бо підозру хотіла вручити неуповноважена особа, додав захисник.

«Підозру намагалися вручити у справі щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. За законом, підозру народному депутату має вручати особисто генпрокурор Ірина Венедіктова», — сказав він.

Як відомо, 10 червня п’ятий президент України Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань.

Нагадаємо, що 4 червня Печерський районний суд Києва надав дозвіл ДБР здійснити примусовий привід Петра Порошенка на допит 10 червня. Йдеться про кримінальне провадження, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників.

Зазначимо, що раніше Порошенко заявлялв, що ці картини він купив і законно ввіз в Україну до своєї президентської каденції — у 2012 році. 26 травня екс-президент разом із дружиною Мариною Порошенко презентували у столичному музеї Івана Гончара виставку картин, які фігурують у розслідуванні ДБР. В експозиції є роботи Івана Айвазовського, Льва Лагоріо, Вільгельма Котарбінського, Василя Тропініна, Василя Хмелюка та Іллі Рєпіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ