Вступити до родини ATR

Громадськість Херсонщини вимагає від Зеленського не розглядати питання відновлення водопостачання до Криму

10 червня 2020, 15:20
992

Представники громадських організацій Херсонщини звернулися до президента України, Кабінету міністрів і Верховної Ради із вимогою не розглядати питання відновлення водопостачання до окупованого Криму.

Фото: RFE/RL

Фото: RFE/RL

Звернення активістів опублікували у Facebook херсонського «Кризового медіа-центру».

Зокрема, голова громадської організації «Транспорт Херсонщини» Володимир Молчанов та голова Херсонського міського меджлісу кримськотатарського народу Ібрагім Сулейманов повідомили, що громадськість виступає проти відновлення водопостачання до Криму.

«Ми, представники громадського суспільства Херсонщини, з наростаючим занепокоєнням спостерігаємо за активністю державної влади та наближених до неї політиків та консультантів у питанні поновлення постачання до окупованого Російською Федерацією Кримського півострова дніпровської води Північно-Кримським каналом. Ми категорично протестуємо проти відновлення водопостачання і навіть проти початку дискусій на цю тему», — йдеться у зверненні.

Активісти вважають, що водопостачання лише посилить колонізацію Росією півострова, і тому вона має розглядатися як державна зрада.

«Водопостачання і електропостачання може бути відновлено лише після деокупаціі і відновлення територіальної цілісності України», — також наголошується в заяві. 

Так, громадськість Херсонщини вимагає від керівництва України «негайно зробити офіційні заяви і покласти край всім інсинуаціям на цю тему і раз і назавжди відкинути можливість будь-якого водопостачання».

Окрім того, автори звернення закликають ухвалити закон, що передбачатиме кримінальну відповідальність за заклики відновити поставки води і електроенергії на окупований півострів.

Нагадаємо, що у Постійному представництві президента України в АРК неодноразово заявляли про те, що питання подачі води в окупований Крим не можна розглядати до деокупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ