Вступити до родини ATR

ООС: на Донбасі троє бійців ЗСУ дістали поранення

11 червня 2020, 10:50
868

10 червня бойовики на Донбасі 14 разів порушили режим припинення вогню, поранення дістали троє військових.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

«(Бойовики — ред.) обстріляли наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», — йдеться у повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» по наших захисниках неподалік Павлополя окупанти двічі вели вогонь, випустивши у бік оборонних укріплень Об’єднаних сил 27 мінометних боєприпасів 120-го та 82-го калібрів. Окрім цього противник використав станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

«Поблизу населеного пункту Тарамчук агресор застосовував БпЛА для скидання пострілу ВОГ-17, а оборонців Авдіївки два рази обстріляв з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Мар’’їнки окупанти вели вогонь із підствольних гранатометів», — додали у штабі.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» біля Луганського зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Тут бойовики задіяли 120 мм та 82 мм міномети, озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

«Внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовця Об'єднаних сил отримали поранення. За даними розвідки, 10 червня, наші воїни знищили двох російських окупантів», — повідомили в ООС.

Від початку поточної доби, 11 червня, окупанти в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріляли зі снайперської зброї українські опорні пункти неподалік Чармалика. Міномети калібру 82 мм та гранатомети різних систем бойовики двічі застосували біля Мар’їнки, а ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю — поблизу Новотроїцького. За поточну добу, 11 червня, один український захисник отримав поранення.

Як повідомляв ATR.ua, в ніч на 21 липня 2019 року розпочався період безстрокового перемир'я на Донбасі, який був узгоджений у Мінську в ході засідання Тристоронньої контактної групи. З тих пір бойовики щодня порушують режим припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ