Вступити до родини ATR

Іран передасть «чорні скриньки» з літака МАУ до Франції — ЗМІ

11 червня 2020, 11:59
750

Іран передасть «чорні скриньки» зі збитого українського Boeing МАУ у Францію, як тільки країни, що беруть участь в розслідуванні, на це погодяться.

Фото: АР

Фото: АР

Про це повідомляє Reuters з посиланням на організацію ICAO при ООН.

Зазначимо, що у розслідування беруть участь Україна, Канада та США.

Згідно із повідомленням ЗМІ, один з представників Ірану заявив, що Тегеран надішле «чорні скриньки» до Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) у Франції.

Речниця міністра транспорту Канади Марка Гарно, зі свого боку, ніяк не прокоментувала дану інформацію, однак наголосила на тому, що Іран має виконати всі зобов'язання, які взяв на себе у березні.

«Вони продемонстрували відкритість для передачі «чорних скриньок», однак ми хочемо побачити конкретні дії з їхнього боку, щоб проаналізувати їх», — зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що Канада чинила тиск на Іран, щоб відправити «чорні скриньки» до Франції для аналізу. Тоді іранська сторона відмовилась, заявивши в березні, що вони будуть надіслані до України.

Нагадаємо, український літак авіакомпанії МАУ, який слідував рейсом Тегеран — Київ, зазнав аварії вранці 8 січня біля міжнародного аеропорту імені імама Хомейні. Всі, хто був на борту літака (176 осіб), загинули. Пізніше стало відомо, що на борту літака, що зазнав катастрофи в Ірані, було 11 громадян України: 2 пасажирів і 9 членів екіпажу. 11 січня іранська влада заявила, що літак Boeing 737-800 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» «ненавмисно» збила іранська ракета. Як відомо, Іран досі утримує «чорні скриньки» збитого літака. На думку іранських слідчих, в них нібито «не міститься важлива інформація».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ