Вступити до родини ATR

В Україні зросла кількість регіонів, не готових до послаблення карантину

11 червня 2020, 13:45
1017

В Україні вісім областей та місто Київ не відповідають показникам Міністерства охорони здоров'я для послаблення карантинних заходів.

Як повідомляє МОЗ, у 9 регіонах перевищений показник інцидентності захворювання коронавірусом.

Так, у переліку регіонів, які не готові послабити карантинні заходи, знаходяться:  Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області. В цих регіонах зафіксовано 12 випадків захворювання коронавірусом на 100 тисяч населення.

«Перехід областей до другого етапу карантину, який передбачає послаблення карантину, можливий за умови відповідності епідситуації в області певним критеріям», — додали у відомстві.

Зазначимо, що для ослаблення карантину регіон має відповідати трьом критеріям:

— інцидентність захворювань за останні 7 днів повинна становити менше 12 на 100 тисяч населення;

— завантаженість місць в лікарнях повинно бути менше 50%;

— проведення за останні 7 днів понад 12 тестів на COVID-19 на 100 тисяч населення.

Нагадаємо, що станом на 11 червня в Україні загальна кількість інфікованих на СOVID-19 досягла 29 тис. 70. За минулу добу в країні захворіли 689 осіб, 372 пацієнти одужали, 21 особа померла.

Зазначимо, що до 22 червня в країні діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні. У зв'язку із зростанням захворюваності у МОЗ пообіцяли вжити заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ