Вступити до родини ATR

Кінотеатри в Україні можуть запрацювати з 2 липня

12 червня 2020, 10:03
979

Кінотеатри в Україні почнуть поетапно відкриватися після 2 липня. Зараз відновлювати їхню роботу економічно невигідно через низьку наповнюваність кінозалів.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Реалії наступні: перспектива роботи в «мінус», а отже відсутність прибутку на забезпечення операційної роботи та на оплату послуг персоналу; дати світових та українських кінопрем’єр перенесені. Все це об’єктивно пояснює причини зміщення дати. Тому запропонували МОЗ наші пропозиції щодо поетапного повернення кінотеатрів до життя з 2 липня», — зазначив міністр.

Раніше Кабмін ухвалив, що культурні установи зможуть знову відкритися (зокрема приймати відвідувачів) за рішенням конкретного власника або органу управління.

Також відомо, що виставки, публічні презентації та інші масові заходи в таких закладах поки проходитимуть з певними обмеженнями: одночасне перебування — не більше однієї людини на 5 кв. м загальної площі обгородженої території для заходів просто неба або загальної площі приміщення культурного закладу; відвідувачі у приміщенні закладу мають бути в масках; обов’язкові температурний скринінг та дезінфекція; необхідно за можливості збільшити кількість пунктів вхідного контролю, а контроль вхідних квитків здійснювати безконтактним способом з використанням сканерів; відвідувачі мають дотримуватися дистанції півтора метра на сидячих місцях, а за столиками одночасно може перебувати не більше чотирьох осіб.

Нагадаємо, в Україні до 22 червня діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні. Зазначимо, що за минулу добу в Україні зафіксували 683 нові випадки COVID-19, 426 хворих одужали, 16 осіб померли від ускладнень. Загальна кількість інфікованих в країні досягла 29 тис. 753.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ