Вступити до родини ATR

У Києві можуть посилити карантин — Кличко

12 червня 2020, 13:23
1253

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що карантинні обмеження у столиці посилять, якщо кількість хворих на 100 тис. населення перевищить позначку 24 людини.

ФОТО: Klichko.org

ФОТО: Klichko.org

Про це він заявив під час брифінгу 12 червня. Зокрема, Кличко зауважив, що показник кількості хворих на 100 тис. населення Києва за останні 5 днів становить 16 людей.

«За цим критерієм Київ, на жаль, не може переходити до наступних етапів послаблення обмежень», — сказав він.

Так, у столиці, наголосив мер, можуть відновити обмеження щодо місць великого скупчення людей, роботи великих магазинів, торгових центрів, ринків, дитячих садків.

Окрім цього, Віталій Кличко закликав правоохоронців більш суворо контролювати дотримування карантину, бо багато людей «не дотримуються навіть елементарних правил».

Також мер повідомив, що коронавірус у Києві за останню добу підтвердили у ще 95 людей, загалом у столиці вже 3766 хворих на COVID-19.

Нагадаємо, в Україні до 22 червня діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні. Зазначимо, що за минулу добу в Україні зафіксували 683 нові випадки COVID-19, 426 хворих одужали, 16 осіб померли від ускладнень. Загальна кількість інфікованих в країні досягла 29 тис. 753.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ