Вступити до родини ATR

Зеленська повідомила, що в неї виявили COVID-19

12 червня 2020, 14:15
1397

Дружина президента України Олена Зеленська повідомила, що сьогодні вона отримала позитивний результат тесту на COVID-19.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Про це перша леді сама написала у Facebook. Зокрема, Олена Зеленська повідомила, що почувається добре та не має жодних симптомів хвороби.

«Послаблення карантину не означає, що COVID-19 зник. Небезпека не минула, вона близько. Ближче, ніж нам може здаватися. Сьогодні я отримала позитивний результат тесту на коронавірус. Неочікувана новина. Особливо враховуючи те, що я та моя родина продовжуємо дотримуватись усіх правил  маски, рукавички, мінімум контактів», — написала вона.

Окрім того, Олена Зеленська звернула увагу на те, що президент Володимир Зеленський та діти також пройшли тестування, їхні результати негативні.

В Офісі президента, зі свого боку, повідомили, що нині Зеленська перебуває на амбулаторному лікуванні, ізольовано від інших членів сім'ї. Також зазначається, що під час робочих зустрічей та в побуті перша леді завжди дотримувалася правил карантину та рекомендацій МОЗ, а також, відповідно до вимог протоколу безпеки, регулярно проходила тестування на COVID-19. Результати попереднього тесту, зробленого на початку червня, були негативні.

«Де та коли саме могло відбутися зараження  поки що невідомо, проводиться епідеміологічне розслідування», — заявили у Зеленського.

Усім контактним особам повідомлено про потенційну небезпеку інфікування. Їм рекомендовано дотримуватися самоізоляції та по можливості також пройти тестування, додали в Офісі президента. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ