Вступити до родини ATR

Ще двом кримськотатарським політв’язням продовжили арешт

12 червня 2020, 15:38
1028

Ростовський обласний суд 11 червня продовжив на три місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група).

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Як повідомляють активісти «Кримської солідарності», Акіму Бекирову і Сейтвелі Сейдабдієву термін арешту продовжили до 14 вересня 2020 року.

Політв’язень Бекіров у своїй промові на суді сказав, що не має ілюзій і не сподівається на справедливе рішення. 

«Протягом 30 років мого проживання у Криму в нас не було жодного теракту, а «терористи» є», —  наголосив кримський татарин.

Нагадаємо, «Верховний суд» Криму раніше продовжив терміни тримання під вартою на 3 місяці п’ятнадцятьом кримськотатарським політв'язням, фігурантам «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). Йдеться про Яшара Муєдінова, Сервета Газієва, Джеміля Гафарова, Османа Аріфмеметова, Руслана Сулейманова, Шабана Умерова, Рустема Сейтхалілова, Владлена Абдулкадирова, Раїма Айвазова, Меджита Абдурахманова, Тофіка Абдулгазієва, Біляла Аділова, Енвера Аметова, Ремзі Бекірова та Сейрана Муртазу.

Як повідомляв ATR.ua, в результаті облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року були затримані 20 осіб за підозрою у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). 28 березня стало відомо про затримання у Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Згодом деяких фігурантів «справи» незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ