Вступити до родини ATR

Абітурієнти з Криму можуть здати пробне ЗНО онлайн

15 червня 2020, 13:59
1057

Українські абітурієнти з тимчасово окупованого Криму можуть пройти пробне зовнішнє незалежне оцінювання онлайн.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Пробне ЗНО 15 та 17 червня відбудеться в онлайн режимі. Присутність учнів на пунктах проведення тестування не потрібно. Відповідні зміни в умови проведення ЗНО були ухвалені урядом», — йдеться у повідомленні.

15 і 17 червня всі учні зможуть завантажити завдання для ЗНО на своїх інформаційних сторінках, виконати тестові завдання та заповнити бланки відповідей. До 19 червня учні повинні внести свої відповіді в сервіс визначення результатів і отримати свої результати за підсумками тестування.

Сервіс визначення результатів буде працювати з 11:00 15 червня до 18:00 19 червня.

Як повідомлялось, абітурієнти з тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Крим можуть вступити в українські заклади вищої освіти (ЗВО) за спрощеною процедурою без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Зокрема, випускники можуть вступати за спрощеною процедурою до 91 університету, на базі яких діють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна».

Нагадаємо, що Міністерство освіти науки України ухвалило рішення про терміни проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2020 році. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 30 червня, з фізики — 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов — 6 липня, з англійської мови — 7 липня, з історії України — 9 липня, з біології — 13 липня, з географії — 15 липня. До 4 червня на інформаційних сторінках будуть розміщені запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня — 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ