Вступити до родини ATR

Стерненка готові взяти на поруки майже 200 осіб — нардеп

15 червня 2020, 15:31
803

Активіста Сергія Стерненка готові взяти на поруки майже 200 людей. Про відповідне бажання у суді вже заявили екс-очільниця МОЗ Уляна Супрун, громадські активісти та кілька депутатів від фракції «Голос».

ФОТО: Стерненко/Fb

ФОТО: Стерненко/Fb

Про велику кількість охочих взяти активіста Стерненка на поруки повідомив у своєму Facebook народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин.

«Зараз мають запрошувати тих, хто готовий брати (Стерненка — ред.) на поруки. Таких вже майже 200», — підкреслив нардеп.

Про відповідне бажання у суді вже заявили низка депутатів від фракції «Голос», зокрема — народний депутат та голова фракції Кіра Рудик, колишня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та кілька громадських діячів, серед яких — колишній в’язень «ЛНР» Володимир Жемчугов.

Нагадаємо, що нині у Шевченківському районному суді Києва відбувається судове засідання щодо обрання запобіжного захисту активісту Сергію Стерненку.

11 червня активісту Сергію Стерненку у СБУ повідомили про підозру. Ексочільника одеського «Правого сектору» підозрюють у навмисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю.

Як повідомляв ATR.ua, 24 травня 2018 року відбувся конфлікт за участю колишнього керівника одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка і двох чоловіків. Стерненко заявив, що на нього напали, коли він повертався додому із дівчиною. Активіст стверджує, що він відбивався і смертельно поранив суперника ножем у живіт. Ножові поранення були й в самого Стерненко, та у іншого опонента, якого пізніше затримала поліція. Згодом поліція відпустила другого учасника нападу на активіста Стерненко в Одесі, який проходить як свідок. Цей замах на Стерненка був вже третім за рахунком. Поліція розслідує загибель нападника на активіста як умисне вбивство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ