Вступити до родини ATR

Сулеймана Кадирова виключили зі «списку екстремістів РФ»

15 червня 2020, 16:07
712

Росфінмоніторинг виключив кримськотатарського активіста з окупованої Феодосії Сулеймана Кадирова зі «списку екстремістів».

ФОТО: Антон Наумлюк

ФОТО: Антон Наумлюк

Про це Сулейман Кадиров розповів у коментарі «Кримській солідарності».

«17 квітня поточного року я направив в Росфінмоніторинг лист із вимогою виключити мене зі списку у зв'язку із закінченням випробувального терміну. Вони направили запит у прокуратуру Республіки Крим і після відповідної перевірки надіслали мені відповідь, яку я отримав сьогодні на пошті. Саме рішення датоване 4 червня 2020 року », — повідомив активіст.

Кримський татарин переконаний, що окупанти сфабрикували «кримінальну справу» проти нього через громадянську позицію.

«Уся моя «провина» — це моя участь у національному русі кримських татар і мої переконання», — додав Кадиров.

Як повідомляв ATR.ua, 2 березня 2020 року Кадиров отримав довідку про зняття його з «обліку кримінально-виконавчої інспекції» у зв'язку із закінченням випробувального терміну.

Нагадаємо, Сулеймана Кадирова у Криму окупанти звинуватили у сепаратизмі за коментар у Facebook «Крим — це Україна. Завжди була, є і буде». У жовтні 2016 року російські силовики приїхали із обшуком у будинок Кадирова. Під час «слідчих дій» вони вилучили ноутбук і телефон. 1 березня 2018 року «суд» у Криму засудив кримськотатарського активіста до двох років позбавлення волі умовно, а також призначив додаткове покарання у вигляді заборони займатися публічною діяльністю на аналогічний термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ