Вступити до родини ATR

В Україні можуть посилити покарання за порушення маскового режиму

16 червня 2020, 15:35
919

Уряд планує посилити відповідальність за недотримання маскового режиму.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабінету міністрів.

«Ми плануємо виносити на засідання уряду і до Верховної Ради питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму у приміщеннях і на громадському транспорті. Дуже важливо постійно комунікувати з товариством з метою дотримання цих соціальних заходів», — зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль додав, що зараз важливо тримати епідемію з COVID-19 під контролем та враховувати, що суспільство сприймає послаблення карантину як його скасування.

«Людям треба роз'яснювати ці питання. За дотримання соціальної дистанції, за дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними», — додав Шмигаль.

Окрім цього, Денис Шмигаль закликав очільників обласних держадміністрацій тримати на особистому контролі ситуацію з COVID-19, аби не допустити різкого зростання кількості хворих.

Нагадаємо, нині за порушення умов карантину в Україні для громадян передбачений штраф від 17 тис. до 34 тис. грн.

Як відомо, за минулу добу в Україні зафіксували 666 нових випадків COVID-19, загальна кількість інфікованих в країні досягла 32 тис. 476. У країні до 22 червня діє так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ