Вступити до родини ATR

Суд змінив адресу для відбування домашнього арешту Стерненку

16 червня 2020, 16:55
816

Шевченківський районний суд на засіданні у вівторок, 16 червня, задовольнив клопотання сторони обвинувачення щодо зміни адреси для відбування цілодобового домашнього арешту активісту Сергію Стерненку.

ФОТО: Сергій Стерненко/Fb

ФОТО: Сергій Стерненко/Fb

Про це повідомив сам Стерненко у Facebook.

«Суддя Мєлєшак задовольнила клопотання прокурора. Тепер домашній арешт я маю відбувати вже в Києві, а не у військовій частині в Одесі. Правда, є ще нюанси, але про них згодом», — написав активіст.

Раніше стало відомо, що сьогодні Сергій Стерненко на засіданні оголосив відвід судді Шевченківського райсуду Києва Олені Мєлєшак. Відповідне клопотання було відхилене.

Як відомо, 15 червня Шевченківський районний суд міста Києва відправив Сергія Стерненка під цілодобовий домашній арешт за місцем прописки — у військовій частині в Одесі. Згодом прокуратура заявила про бажання клопотати у суді про зміну адреси для домашнього арешту.

Зазначимо, що 11 червня активісту Сергію Стерненку у СБУ повідомили про підозру. Ексочільника одеського «Правого сектору» підозрюють у навмисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю.

Як повідомляв ATR.ua, 24 травня 2018 року відбувся конфлікт за участю колишнього керівника одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка і двох чоловіків. Стерненко заявив, що на нього напали, коли він повертався додому із дівчиною. Активіст стверджує, що він відбивався і смертельно поранив суперника ножем у живіт. Ножові поранення були й в самого Стерненко, та у іншого опонента, якого пізніше затримала поліція. Згодом поліція відпустила другого учасника нападу на активіста Стерненко в Одесі, який проходить як свідок. Цей замах на Стерненка був вже третім за рахунком. Поліція розслідує загибель нападника на активіста як умисне вбивство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ