Вступити до родини ATR

Екс-ватажку бойовиків Гіркіну повідомили про підозру

16 червня 2020, 17:29
957

Колишньому «міністру оборони» так званої «ДНР» Ігорю Гіркіну повідомили про підозру у жорстокому катуванні та вбивстві людей.

Про повідомлення підозри заявили у прес-службі Офісу генпрокурора, але не вказали прізвища підозрюваного. Тим часом низка українських ЗМІ уточнюють, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах, що йдеться про Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

«У період з 17 по 19 квітня 2014 року підозрюваний, діючи за попередньою змовою групою осіб із підпорядкованими йому бойовиками, застосовуючи фізичне насильство, здійснював організацію пошуку та викрадення на території Донецької області патріотично налаштованих громадян України. У подальшому цих громадян проти їх волі переміщали до спеціально облаштованої будівлі на території м. Слов’янськ, де катували, наносили побої, спричиняли ножові поранення та застосовували інші насильницькі дії, спрямовані на спричинення сильних фізичних та моральних страждань з метою помсти за проукраїнську позицію», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, на виконання наказів підозрюваного, підпорядковані йому бойовики умисно позбавили життя щонайменше трьох осіб, яких незаконно утримували та катували.

В Офісі генпрокурора додали, що підозрюваного оголошено в розшук, судом надано дозвіл на його затримання для приводу до суду і розгляду клопотання про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що Гіркіна також підозрюють за ст.258-3 (управління терористичною організацією), ст.294 (масові заворушення), ст.258 (теракт), ст.341 (захоплення державних будівель).

Нагадаємо, нещодавно колишній «міністр оборони» «ДНР» дав інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону. Тоді Гіркін зізнався, що 19-річного студента КПІ Юрія Поправку і 25-річного жителя Стрия Юрія Дяковського вбили за його особистим наказом. Їхні тіла зі слідами тортур виявили у квітні 2014 року в річці Торець під Слов'янськом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ