Вступити до родини ATR

Телеведучій з РФ Варнаві дозволили в'їзд до України

17 червня 2020, 10:59
1529

Міністерство культури України виключило з «чорного списку» російську телеведучу та акторку Катерину Варнаву, якій раніше заборонили в’їзд до країни через незаконний перетин кордону України та концерти в окупованому Криму.

Відповідне рішення напередодні оприлюднили на сайті Мінкульту.

За наказом виконувачки обов'язків міністра Світлани Фоменко, Катерина Варнава більше не включена у «чорний список». Відтак акторка може знов з'явитись в українських телевізійних проектах.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров засудив відповідне рішення українського міністерства.

«Ще Путіна з Шойгу і Гіркіним на додачу не забудьте запросити до Києва. <...> Емоції мене зашкалюють, сказати, що обурений, це значить нічого не сказати. Можу тільки здогадуватися, яких епітетів будуть удостоєні ті, хто в черговий раз плює в обличчя всім, хто захищає територіальну цілісність України на фронті, зберігає відданість Україні в російських в'язницях, чинить опір російським окупантам в Криму», — прокоментував він наказ Мінкульту.

Як відомо, Катерина Варнава у 2016 виступила з концертом в окупованому Криму. Тоді у Києві заявили, що своїм приїздом на півострів вона фактично підтримала агресивну політику Кремля та була потенційно небезпечною особою для нацбезпеки України. Після внесення Катерини Варнави до «чорного списку» Мінкульту акторці заборонили в'їзд в Україну на 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ