Вступити до родини ATR

Окупанти передумали скасовувати «парад Перемоги» у Сімферополі

17 червня 2020, 11:57
993

«Влада» Криму переглянула своє рішення щодо скасування «параду Перемоги» 24 червня у Сімферополі. Раніше окупанти вирішили відмовитися від його проведення через загрозу поширення COVID-19.

Про те, що «парад» все ж відбудеться повідомив «очільник» окупованого Криму Сергій Аксьонов.

«Я ніколи не міняю своїх рішень, але це безпрецедентна ситуація, яка вимагає відповідного особливого підходу. Після тривалих консультацій, зокрема із міністерством оборони Російської Федерації, Росспоживнаглядом, зваживши усі ризики і з урахуванням усіх обставин, ухвалено рішення про те, що парад Перемоги 24 червня у місті Сімферополі відбудеться», — заявив він.

Як повідомляв ATR.ua, напередодні окупанти заявили про те, що «парад Перемоги», який мав відбутися 24 червня у Сімферополі за участю російських військових, скасовується через загрозу поширення COVID-19. Станом на ранок 17 червня загальна кількість хворих у Криму, за офіційними даними «влади», досягла 762 осіб (575 — у Криму, 187 — у Севастополі). Відомо, що усього 20 пацієнтів з COVID-19 на півострові померли (17 — у Криму, 3 — у Севастополі).

Нагадаємо, через епідемію коронавірусу традиційний парад 9 травня у Криму перенесли на пізніший термін. Скасування масових заходів з нагоди «Дня перемоги» на півострові відбулося вперше за шість років окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ