Вступити до родини ATR

Катерині Гандзюк сьогодні мало б виповнитися 35

17 червня 2020, 12:45
1031

Сьогодні, 17 червня, радниці міського голови Херсону Катерині Гандзюк мало б виповнитися 35 років. Два роки тому активістку облили сірчаною кислотою, опіки виявилися несумісними з життям.

Про день народження активістки нагадав її батько Віктор Гандзюк у соцмережах.

«Із днем народження, донечко. Тепер ти десь там, мандруєш у світах. А я все згадую і згадую тебе. Твою посмішку, очі, голос. Твоє золоте волосся. Наші розмови, подорожі, пригоди. Живу спогадами про наше минуле. В думках постійно розмовляю з тобою. Дуже скучаю за тобою. Люблю тебе», — написав він у Facebook.

Про Гандзюк сьогодні згадав й активіст Сергій Стерненко.

«За майже два роки з дня смерті Каті нічого системно не змінилось. І це вже відповідальність і нової влади, яка теж не бажає нічого змінити. Зараз Катя могла б з нами ходити на протести. Або бути в Раді та змінювати країну зсереднини. Але Каті нема. А її вбивці є. Це непомірна втрата для України. На жаль, не остання. Мусимо боротись за її справу щоб зупинити цей терор. Ми за тобою скучили, Катю. Тебе дуже зараз не вистачає», — наголосив Стерненко.

Окрім того, Верховна Рада під час ранкового пленарного засідання 17 червня хвилиною мовчання вшанувала пам’ять Катерини Гандзюк. 

Зазначимо, що сьогодні о 10:00 в Печерському райсуді Києва продовжують переглядати зміну запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру. Його підозрюють у замовленні нападу на Катерину Гандзюк. Слідчі подали клопотання про арешт Мангера замість перебування під заставою. Як відомо, 16 червня співробітники СБУ затримали Мангера у Херсоні і привезла на суд до Києва.

Як повідомляв ATR.ua, 31 липня 2018 року невідомі облили Гандзюк кислотою, у результаті чого вона отримала хімічні опіки понад 30% шкіри. Катя перенесла 11 операцій, однак не витримала важкої травми. Активістка померла 4 листопада 2018 року у лікарні, де вона перебувала протягом останніх місяців.

27 квітня 2020 року Офіс генерального прокурора відзвітував про завершення досудового слідства щодо підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Владислава Мангера. Справу закрили за три місяці до завершення термінів, не провівши допитів Євгена Левіна та інших важливих слідчих дій. У цей день активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк» організували біля Офісу президента у Києві акцію протесту проти «зливу» справи про вбивство херсонської активістки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ