Вступити до родини ATR

COVID-19 у Криму: ще один пацієнт помер, 12 — у тяжкому стані

17 червня 2020, 16:22
725

В окупованому Криму за останню добу підтвердили смерть 21-го пацієнта з COVID-19. Також повідомляється, що 12 осіб на півострові перебувають у тяжкому стані.

Як передають місцеві ЗМІ, про це 17 червня повідомив «заступник» окупаційного «міністра охорони здоров'я» Криму Антон Лясковський.

«Помер пацієнт 1939 року народження, який перебував у тяжкому стані у реанімації у Сімферопольській клінічній лікарні №7. У нього були множинні супутні захворювання», — заявив «чиновник».

Він також додав, що на сьогодні у Криму ще 12 пацієнтів перебувають у важкому стані. 10 — у реанімації Сімферопольської клінічної лікарні №7, ще 2 — в Євпаторії.

Загалом, з урахуванням нових даних, кількість пацієнтів з COVID-19, які померли у Криму, досягла 21 (18 — у Криму, 3 — у Севастополі).

Раніше стало відомо, що загальна кількість хворих на півострові, за офіційними даними «влади», досягла 766 осіб (575 — у Криму, 191 — у Севастополі).

На офіційному ресурсі російського штабу щодо поширення COVID-19 «Стопкоронавирус.рф» станом на 17 червня повідомляється про 561 інфікованого в окупованому Криму і про 191 — у Севастополі. Водночас Постійне представництво президента України в АРК стверджує, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 в Криму.

Зазначимо, що попри зростання кількості випадків COVID-19 у Криму «влада» півострову з 15 червня скасувала режим самоізоляції для усіх мешканців та обов’язкову обсервацію для приїжджих. З 1 липня окупанти обіцяють пускати на півострів російських туристів.

Як відомо, нині у Криму діє «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19. «Влада» півострову поступово пом'якшує обмежувальні заходи. Так, з 1 червня на півострові відновили роботу літні майданчики кафе і ресторанів. З 15 червня в окупованому Криму починається поетапне відновлення роботи об'єктів санаторно-курортного комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ