Вступити до родини ATR

Архієпископ Климент може стати громадським захисником політв’язня Приходька

18 червня 2020, 16:22
1243

Архієпископ Климент може вступити у «справу» українського активіста з окупованого Криму Олега Приходька в якості громадського захисника.

Фото: RFE/RL

Фото: RFE/RL

Про це повідомив адвокат політв'язня Назім Шейхмамбетов у коментарі ATR.ua. Відомо, що сьогодні під час засідання у Південному окружному військовому суді у Ростові-на-Дону захисник клопотав про допуск до даної «справи» архієпископа Климента в якості громадського захисника.

«У зв'язку з технічними неполадками клопотання сьогодні не розглянули. Відклали на наступне засідання, яке відбудеться 23 червня о 15:00», — повідомив Шейхмамбетов.

Нагадаємо, на початку червня у місті Ростов-на-Дону Південний окружний військовий суд розпочав розгляд «справи» проти українського активіста з анексованого Криму Олега Приходька по суті. 

Як повідомляв ATR.ua, 9 жовтня 2019 року окупаційні силовики викрали з власного будинку проукраїнського активіста Олега Приходько. Вранці 10 жовтня російські силовики провели у нього обшук, в результаті якого затримали також його дружину Любов Приходько. За словами адвоката Назіма Шейхмамбетова, Любов Приходько проходить у «справі» як свідок. Після допиту у Сімферополі жінку відпустили.

Пізніше стало відомо, що Олегу Приходько інкримінують дві статті КК РФ: ст. 205 («Терористичний акт») і ст. 223-1 («Незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв»). 16 січня 2020 року окупанти висунули Приходько нове звинувачення у незаконному придбані вибухових пристроїв. Пізніше українського активіста незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ