Вступити до родини ATR

Справа Гандзюк: Мангера арештували до 28 липня

19 червня 2020, 12:20
1141

Суд у Києві арештував голову Херсонської облради, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера до 28 липня.

ФОТО: Ukrinform

ФОТО: Ukrinform

Про це повідомив адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко у Facebook. Зокрема, він заявив, що захист оскаржуватиме це рішення суду.

«Ті, хто вважають, що ми тягнули час, — ні. Ми отримували прямі докази того, що прокуратура змушувала Павловського і Пилипенка дати свідчення про те, що їм погрожував Мангер. Ми їх надали. Але суд їх просто не прийняв. Що ж, далі апеляція і ЄСПЛ», — написав Ільченко.

Зазначимо, 16 червня СБУ затримала у лікарні Херсона голову облради Владислава Мангера. Правоохоронці привезли його на суд до Києва.

Нагадаємо, 27 квітня Офіс генерального прокурора відзвітував про завершення досудового слідства щодо підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Владислава Мангера. Справу закрили за три місяці до завершення термінів, не провівши допитів Євгена Левіна та інших важливих слідчих дій. У цей день активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк» організували біля Офісу президента у Києві акцію протесту проти «зливу» справи про вбивство херсонської активістки.

Як відомо 31 липня 2018 року невідомі облили Гандзюк кислотою, у результаті чого вона отримала хімічні опіки понад 30% шкіри. Катя перенесла 11 операцій, однак не витримала важкої травми. Активістка померла 4 листопада 2018 року у лікарні, де вона перебувала протягом останніх місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ