Вступити до родини ATR

Голосування щодо поправок до Конституції РФ у Криму є незаконним — МЗС

19 червня 2020, 12:57
1278

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що голосування за поправки до Конституції Росії, яке з 25 червня по 1 липня планують провести на території окупованого Криму, є незаконним.

Про це йдеться у офіційній заяві МЗС України, опублікованій на сайті відомства.

Зокрема, у Києві вважають, що залучення до участі у російському референдумі власників незаконно виданих паспортів громадянина РФ у Криму та на Донбасі спотворює і ставить під сумнів результат загальноросійського голосування.

«Незаконним як з точки зору українського законодавства, так і міжнародного права, стане проведення голосування і на території тимчасово окупованого Криму, так як і всі попередні так звані вибори, проведені окупаційною владою на території півострова. Це голосування буде проводитися також за російськими паспортами, незаконно нав’язаними населенню Криму. Результати цього незаконного голосування на території тимчасово окупованого Криму будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством. Спільною відповіддю на незаконні дії РФ має бути посилення політико-дипломатичного та санкційного тиску на державу-агресора», — наголосили у Міністерстві закордонних справ України.

Як відомо, у Росії та на окупованих нею територіях Криму та Донбасу з 25 червня по 1 липня відбудеться голосування щодо поправок до Конституції РФ. Зокрема, ці поправки дозволять чинному президенту Володимиру Путіну знову балотуватися на цей пост у 2024 році. Загалом Путін зможе залишатися при владі до 2036 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ