Вступити до родини ATR

Сьогодні — день народження політв'язня Тофіка Абдулгазієва

19 червня 2020, 17:54
1409

Фігуранту «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) Тофіку Абдулгазієву виповнилося 39 років. Це вже другий день народження, який політв’язень змушений зустрічати у застінках окупантів.

Фото: RFE/RL

Фото: RFE/RL

Про це нагадали активісти «Кримської солідарності».

«Тофік організовував звуковий та музичний супровід при організації дитячих свят, конкурсів для дітей. Підтримував сім'ї хлопців, які втратили свободу за свої переконання. Сьогодні йому виповнюється 39 років. Сьогодні він сам став політв'язнем, його ув'язнили за тверду позицію, переконання, солідарність. <...> Бажаємо нашому одновірцю — Тофіку Абдулгазієву — міцного здоров'я, стійкості, сил і терпіння», — йдеться у повідомленні.

Як відомо, у березні 2019 року у результаті масштабної облави ФСБ на кримських татар у Криму були затримані 23 людини за підозрою у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена у РФ). Серед них був й Тофік Абдулгазієв. Після затримання усіх кримських татар заарештували, згодом деяких фігурантів новоствореної «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група) незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ