Вступити до родини ATR

26 червня на адмінмежі з Кримом відбудеться акція з нагоди Дня кримськотатарського прапора

23 червня 2020, 13:39
1402

26 червня, у День кримськотатарського прапора, на тимчасовій адмінмежі з окупованим Кримом відбудеться церемонія підняття кримськотатарського та українського стягів. Також на Херсонщині планується проведення традиційного автопробігу.

Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Про це повідомив очільник херсонського регіонального меджлісу Ленур Люманов.

«Кримські татари в однаковій мірі з великою повагою та шаною ставляться до державного українського та кримськотатарського національних прапорів, які є символами спадкоємності поколінь, їхньої єдності у багатовіковій боротьбі за свої свободу та незалежність. Херсонський регіональний Меджліс кримських татар запрошує приєднатися у цей день до автопробігу від смт. Новоолексіївка до с. Чонгар та здійсненню на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом акції — урочисте підняття разом із державним прапором України кримськотатарського національного стягу. Два прапори — одна країна», — розповів він.  

Раніше у Меджлісі кримськотатарського народу звернулися до Асоціації міст України з ініціативою щодо підняття 26 червня, у День кримськотатарського прапора, стягу із тамгою разом із державним прапором України на флагштоках біля будівель міських рад та обласних центрів.

Як відомо, щороку 26 червня кримські татари відзначають День національного прапора. Датою святкування був обраний перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, що відбувся 26–27 червня у Сімферополі у 1991 році. 22 липня 2012 року Курултай кримськотатарського народу V скликання доручив Меджлісу кримськотатарського народу розробити і представити для затвердження Курултаєм кримськотатарського народу VI скликання Положення «Про національний прапор кримськотатарського народу». У ньому регулюється питання опису, порядку офіційного використання і правового захисту національного прапора кримськотатарського народу.

Зазначимо, що на телеканалі ATR 26 червня відбудеться марафон, присвячений Дню кримськотатарського прапора. Дивитися прямий ефір можна на сайті телеканалу або в YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ