Вступити до родини ATR

Україна отримала від США чергову партію Javelin

24 червня 2020, 11:33
1484

Для потреб Збройних сил України надійшла партія ракет FGM-148E, однієї з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«16 червня 2020 року до України у рамках пілотного проекту за програмою уряду США «Міжнародні військові продажі» надійшла перша партія вантажу за контрактом, підписаним у грудні 2019 року, а саме: ракети до протитанкових ракетних комплексів Javelin та допоміжне обладнання на загальну суму понад 27 млн доларів США», — йдеться у повідомленні міністерства.

У відомстві додали, що реалізація контракту на загальну суму понад 36,5 млн доларів є значним кроком розвитку стратегічного співробітництва між США та Україною та відкриває нові перспективи прямих зовнішньоекономічних домовленостей у галузі озброєння та військової техніки з державами-партнерами.

Постачання решти товарів військового призначення відповідно до домовленостей передбачено у 2021–2022 рр.

Нагадаємо, що у березні 2018 року Держдепартамент США схвалив продаж Україні 37 протитанкових комплексів Javelin і 210 ракет до них на 47 млн доларів. У грудні 2019 року Міноборони України уклало контракти на постачання другої партії Javelin зі США. Тоді у Києві заявили, що ця зброя в руках українських військових «стане додатковим стримуючим аргументом проти російської агресії на Донбасі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ