Вступити до родини ATR

Послаблення карантину у Києві: що зміниться

24 червня 2020, 16:30
1095

Київ переходить на наступний етап послаблення карантину. Зокрема, у столиці знімаються заборони щодо роботи ресторанів, кафе, басейнів, театрів та кінотеатрів.

ФОТО: Ukrinform

ФОТО: Ukrinform

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції 24 червня.

«Як ви знаєте, уряд дозволив і влада, згідно із цим, видала розпорядження про відновлення роботи у столиці: ресторанів (без дитячих кімнат), кафе, басейнів — для індивідуальних тренувань. А також — проведення культурних і мистецьких заходів чисельністю до 10 осіб», — сказав Кличко.

Також, додав мер, із обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції можуть працювати театри і кінотеатри. Вони, нагадаємо, не працюють у Києві з 12 березня.

Зазначається, що усі ці заклади можуть відновити роботу за умови дотримання усіх протиепідемічних правил. Кличко наголосив, що у разі погіршення епідеміологічної ситуації Київ повернеться до обмежень.

У МОЗ, зі свого боку, повідомляють, що місто Київ та 13 областей в Україні наразі не готові до послаблення карантину. У міністерстві пояснили, що столиця не відповідає критерію динаміки захворюваності на коронавірус. На сьогодні він становить 11,55% при цільовому показнику 10%. За останню добу у Києві кількість хворих на COVID-19 збільшилася на 99 осіб.

Нагадаємо, що станом на ранок 24 червня в Україні лабораторно підтверджено 39 тис. 014 випадків COVID-19. За добу зафіксований новий антирекорд — 940 інфікованих.

Раніше уряд ухвалив рішення про продовження дії «адаптивного» карантину в Україні до 31 липня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ