Вступити до родини ATR

Зеленський у привітанні на День Конституції не згадав про Крим

28 червня 2020, 12:00
1454

Президент Володимир Зеленський у привітальному ролику з нагоди Дня Конституції українців не згадав про окупований Крим і його мешканців.

ФОТО: Офіс президента

ФОТО: Офіс президента

Відеопривітання з нагоди Дня Конституції Володимир Зеленський записав перебуваючи на Херсонщині — найближчому до окупованого Криму регіоні України. Зокрема, він закликав українців поважати права один одного.

«Ми маємо навчитись поважати права одне одного. Розуміти, що коло твоїх прав не може посягати на права іншої людини. Поважати закон, а не змагатися у кмітливості, як можна його обійти», — сказав глава держави.

Водночас Володимир Зеленський впродовж 5-хвилинного ролику жодного слова не присвятив окупованому Криму і його мешканцям.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров публічно у соцмережах висловив своє обурення.

«Жодного слова про окуповані Росією Автономну Республіку Крим і Севастополь. Хто читає — бачу, але хочу знати також і про тих, хто написав цей текст, в якому немає окупованого Криму та окупованих районів Донбасу», — наголосив очільник Меджлісу.

Зазначимо, що щороку День Конституції в Україні відзначається 28 червня, оскільки в цей день 1996 року Верховна Рада ухвалила основний закон країни — Конституцію. День Конституції України є одним із головних державних свят країни, це єдине державне свято, що закріплене у самій Конституції.

За законом, якщо День Конституції припадає на вихідний день, то він автоматично переноситься на наступний понеділок. Оскільки День Конституції України 2020 року потрапив на неділю, то понеділок, 29 червня, став офіційним вихідним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ