Вступити до родини ATR

У Криму провели молебень на підтримку політв’язнів

29 червня 2020, 12:55
761

У селищі Мирнівка Джанкойського району активісти провели дуа (молебень) на підтримку політв'язнів, фігурантів «справи про так званий тероризм» (ялтинська група).

ФОТО: Кримська солідарність

ФОТО: Кримська солідарність

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«На хлопців зараз чекає довгий етап у російські колонії. Їх голослівно звинуватили у причетності до терористичної діяльності, засудили на тривалі терміни від 7 до 19 років позбавлення волі. Ми стежили за судами, але не почули жодних доказів провини. Навіть рецидивісти-кримінальники і вбивці в Росії отримують терміни менше, ніж віруючі мусульмани», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що у четвер, 25 червня, Апеляційний військовий суд міста Власиха Московської області залишив у силі вирок шістьом фігурантам «справи про так званий тероризм» (ялтинська група). Нагадаємо, 12 листопада 2019 року Південний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив фігурантів «справи про так званий тероризм» (ялтинська група) сумарно до 76 років тюремного ув'язнення у колонії суворого режиму. Так, Мусліма Алієва засудили до 19 років, Інвера Бекірова — до 18, Емір-Усеина Куку і Вадима Сірука — до 12, Рефата Алімова — до 8 і Арсена Джеппарова — до 7 років ув'язнення.

Як відомо, 12 лютого 2016 року після масових обшуків в окупованій Ялті окупанти затримали, а пізніше й заарештували шістьох мешканців Ялти: Інвера Бекірова, Вадима Сірука, Мусліма Алієва і Емір-Усеіна Куку. 18 квітня того ж року були затримані Рефат Алімов і Арсен Джеппаров. Усіх шістьох чоловіків окупанти звинуватили в участі в організації «Хізб ут-Тахрір» (заборонена в РФ). Згодом фігурантів цієї «справи» незаконно етапували з окупованого Криму у Ростов-на-Дону (РФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ