Вступити до родини ATR

Окупанти у Криму блокують сайт ATR.ua та десятки інших ресурсів — правозахисники

29 червня 2020, 14:45
1015

За наказом окупаційної «влади» Криму тамтешні провайдери блокують на півострові роботу 30 українських інформаційних сайтів, серед яких — ATR.ua.

ФОТО: ATR.ua

ФОТО: ATR.ua

Про це йдеться у моніторингу Кримської правозахисної групи за червень 2020 року.

«У Криму 8 провайдерів у 7 населених пунктах повністю блокують 30 українських інформаційних сайтів і 2 соціальні мережі. Ці ж провайдери блокують сайти Меджлісу кримськотатарського народу, «Хізб ут-Тахрір», «Свідків Єгови» і Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Крім того, як мінімум 4 українських інформаційних сайти у цих провайдерів доступні тільки частково», — зазначають правозахисники.

Зокрема, повідомляється, що сайт ATR.ua блокують два провайдери в окупованому Криму.

Серед інших українських сайтів, що блокуються окупантами на півострові, перелічуються: «Цензор.нет», QHA, «Радіо Хаят», «След.нет», «Інформаційний опір», UAinfo, «5 канал», Blackseanews, «Фокус», «Главком», «Головне», «Громадське радіо», «Центр журналістських розслідувань», «Лівий берег», «Подробиці», «Стрічка», «ТонеТО», ТСН, «Депо», «Обозреватель», «Українська правда», «РБК Україна», Укрінформ, «Дзеркало тижня», а також соцмережі LinkedIn і Telegram.

Окрім цього, повідомляється, що сайт «Апостроф» блокують 7 з 8 кримських провайдерів. У 4 провайдерів з 8 недоступний сайт громадського об’єднання «Кримська солідарність». Сайт прокуратури АР Крим недоступний у одного кримського провайдера.

«Подібні дії Російської Федерації істотно обмежують для жителів Криму доступ до інформації незалежних українських онлайн медіа та ФМ радіостанцій. В умовах пандемії COVID-19 така політика Росії в Криму тільки ускладнює ситуацію, по суті, позбавляючи людей доступу до альтернативної інформації про ситуацію з пандемією в Україні та світі, від якої може залежати життя і здоров’я цих людей», — наголосили у Кримській правозахисній групі.

Зазначається, що перевірку доступності сайтів правозахисники провели за допомогою мереж 8 різних провайдерів у 7 кримських населених пунктах: БелНет (Білогірськ), SevStar (Севастополь), Мечта (Сімферополь), Боспортелеком (Керч), ЯлтаНет (Ялта), SkyLine (Красноперекопський район), Гигабайт ( Бахчисарай), Керчьнет (Керч).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ