Вступити до родини ATR

Лукашенко заявив про перемогу над коронавірусом

29 червня 2020, 17:30
872

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про перемогу над коронавірусом.

Про це він повідомив під час зустрічі із прихильниками. Фрагмент виступу Лукашенка показав телеканал «Білорусь 1».

«Бачивши усю цю атаку у всьому світі: Євросоюз — труни, копають, мруть, в будинок для людей похилого віку приїжджають, а там сотня загиблих, за ними ніхто не доглядав. Росія тут ізолювала всіх та інше. «А наш аби що говорить: про трактор, про сто грам, про лазню, ще щось». Зрозумійте, я не міг дещо вам говорити всерйоз. І коли я говорив, що трактор вилікує, я розумів, що треба посіяти, тому що жерти буде нічого. Тому я людей намагався заспокоїти, що нам сіяти треба, від цього нікуди не дітися. А усі ізолювалися, але сіяли», — заявив Лукашенко.

Олександр Лукашенко також зізнався, що три місяці «божеволів» через пандемію, бо його критикували за обраний підхід до боротьби із коронавірусом.

«Я ж не ідіот, я ж теж розумію, що одна країна у світі обрала особливий шлях боротьби із цим вірусом. Мало того, що ви не зрозуміли, а, не дай бог, ми не впораємося — ви точно почнете об мене витирати ноги. Думаєте, легко? Нелегко. Але ми перемогли», — додав він.

Президент Білорусі уточнив, що сьогодні у країні кількість тих, хто одужав, щодня нібито перевищує кількість нових хворих.

Раніше стало відомо, що вибори президента Білорусі відбудуться у країні 9 серпня 2020 року. Відомо, що нинішній президент вже заявив, що балотуватиметься на новий термін. Він також сказав, що президентські вибори в країні відбудуться попри пандемію COVID-19.

Нагадаємо, попередні президентські вибори в Білорусі відбулися 11 жовтня 2015 року. Олександр Лукашенко залишається президентом країни з 1994 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ