Вступити до родини ATR

Цирк du Soleil оголосив про банкрутство

30 червня 2020, 09:25
734

Цирк du Soleil оголосив про банкрутство через закриття шоу внаслідок пандемії коронавірусу. Компанія скорочує 3500 своїх співробітників.

Про це повідомляє CNN.

За даними видання, основною причиною банкрутста є «величезний збій і примусове закриття шоу в результаті пандемії COVID-19». Компанія має намір реструктуризувати свій борг за допомогою канадського уряду і приватних інвестиційних компаній.

«Протягом останніх 36 років Cirque du Soleil був дуже успішною і прибутковою організацією. Однак з нульовими доходами після примусового закриття всіх наших шоу через COVID-19, керівництво повинно було діяти рішуче, щоб захистити майбутнє компанії», — розповів генеральний директор Cirque du Soleil Entertainment Group Даніель Ламарр.

CNN зазначає, що Цирк du Soleil потерпає від боргів майже на 1 мільярд доларів. Проблему погіршує той факт, що виробництво шоу залишається призупиненим. Щоб зупинити фінансові втрати, Cirque du Soleil звільнив близько 3500 своїх співробітників.

Повідомляєтеся, що Cirque du Soleil був заснований Гі Лаліберте і Жілем Сент-Круа в 1984 році в Канаді. Цирк відомий відмовою від участі тварин в спектаклях і своїми шоу, в яких циркова майстерність з'єднується з хореографією. У компанії працювало майже п’ять тисяч осіб з 50 країн. Основна частина трупи дає вистави у Лас-Вегасі, гастрольна — їздить з різними шоу по всьому світу. Річний дохід компанії становив близько 1 мільярда доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ