Вступити до родини ATR

Росіянка у Криму намагалася розбити молотком кримськотатарський пам’ятний знак

30 червня 2020, 10:39
2048

В окупованому Криму мешканка Росії вчинила акт вандалізму над кримськотатарським пам’ятним знаком, встановленим на в'їзді у місто Саки.

Як повідомив кримськотатарський активіст Мансур Тейфук у своєму Facebook, жінка намагалася молотком розбити пам’ятний знак, на якому зображена тамга.

«У місті Саки мешканка м. Кемерово вчинила акт вандалізму над пам’ятним каменем, який розташований при в’їзді у місто з боку Сімферополя, на якому зображений кримськотатарський символ (тамга) і написані рядки з Корану. Влізши на свій автомобіль, намагалася збити півмісяць молотком, після того як молоток зламався, дістала інший, що каже про заздалегідь спланований акт. Все це супроводжувалося образами на адресу кримських татар і релігії. При спробі втекти з місця злочину автомобіль не завівся», — написав Тейфук.

Активіст додав, що на місце прибула окупаційна «поліція», яка заборонила фото і відеофіксацію злочину.

«Чекаємо адекватних дій з боку правоохоронних органів», — наголосив Тейфук.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав небайдужих допомогти ідентифікувати громадянку РФ, яка вчинила акт вандалізму.

«Ми хочемо максимально дізнатися про цю жительку міста Кемерово, яка сьогодні у місті Саки, який знаходиться в тимчасово окупованому Криму, вчинила акт вандалізму над пам’ятним каменем. <...> Якщо зможете допомогти, будемо вдячні», — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Згодом очільник Меджлісу повідомив, що з’явилася інформація про те, що автівка жінки зареєстрована в Кемерово і Кемеровській області. Сама вона мешкає у місті Кемерово чи у Сургуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ