Вступити до родини ATR

Прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження через знищення окупантами заповідника у Криму

30 червня 2020, 12:51
1111

Прокуратура АРК за ініціативою Постійного представництва президента України у Криму розпочала кримінальне провадження через умисне знищення окупантами Кримського природного заповідника.

Про це повідомляє прес-служба Постійного представництва президента України в АРК.

«Екологічне питання перебуває у фокусі постійної уваги Представництва президента України в АР Крим. На базі Кримського природного заповідника окупаційною владою був незаконно створений національний парк «Кримський» площею більше 35 гектарів та виведено з його складу орнітологічну філію «Лебедині острови». Незаконне пониження статусу Кримського природного заповіднику до статусу національного парку буде мати руйнівні наслідки для його функціонування. На відміну від природного заповідника, згідно російського законодавства, яке незаконно застосовується на території Криму, на території національного парку можна вести господарську та рекреаційну діяльність, що значною мірою впливає на збереження гірських заповідних лісів, тваринної та рослинної різноманітності», — заявила перша заступниця представника президента в АРК Дар’я Свиридова.

У відомстві зазначили, що й надалі фіксуватимуть подібні порушення на території окупованого Криму та передаватимуть їх для подальшого реагування до прокуратури АРК. Також у Зеленського збирають дані про злочини окупантів для того, аби порушити відповідні питання на всіляких міжнародних майданчиках.

Нагадаємо, що раніше прокуратура АРК розпочала кримінальні провадження через порушення правил екологічної безпеки під час будівництва окупантами «Кримського мосту», траси «Таврида», а також за фактом незаконного видобутку піску та корисних копалин в районі Каркінітської затоки Чорного моря.

Як відомо, військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ