Вступити до родини ATR

Зеленський закликав готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19

30 червня 2020, 14:26
808

Президент Володимир Зеленський закликав готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19 в Україні через стрімку динаміку захворюваності.

Про це Зеленський заявив на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу, повідомляє Офіс президента.

«На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими. З такою динамікою треба готуватися до другої хвилі. Все ще сподіваюся, що нам вдасться оминути найгірший сценарій. Але медицина має бути готовою до всього», — сказав голова держави.

Також повідомляється, що уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. Нині українські шпиталі готові прийняти майже 30 тисяч хворих, а апаратів ШВЛ є у достатній кількості, додали в Офісі президента.

Нагадаємо, станом на ранок 30 червня в Україні лабораторно підтверджено 44,3 тис. випадків COVID-19. За добу зафіксували 706 нових інфікованих. Раніше Кабмін ухвалив рішення про продовження дії «адаптивного» карантину в Україні до 31 липня. Так званий «адаптивний» карантин означає, що у разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах обмежувальні заходи будуть посилені саме там, а не по всій країні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ