Вступити до родини ATR

COVID-19 у Криму: окупанти не планують повертатися до суворого карантину

30 червня 2020, 16:47
1396

Попри зростання кількості хворих на COVID-19 представники «влади» окупованого Криму заявили, що вони не мають наміру повертатися до більш суворих обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, про це заявили «голова» Криму Сергій Аксьонов та «губернатор» окупованого Севастополя Михайло Развожаєв.

Зокрема, Аксьонов пояснив, що повернення жорстких обмежувальних заходів може «катастрофічно позначитися на економіці півострова».

«Моя позиція: вже треба рухатися тим шляхом, який є. Якщо відкривати, закривати, смикати бізнес — це буде катастрофа. Люди тільки знову вклалися, щоб заново відкритися. Просто це все залежить від дисципліни тих, хто приїжджає, і від кримчан», — наголосив «голова» Криму.

«Губернатор» окупованого Севастополя, зі свого боку, повідомив, що місто наразі не потребує посилення карантину, бо у «влади» нібито «є всі засоби для подолання ситуації».

«Ми подивилися статистику за три місяці: у нас, слава богу, важких випадків вкрай мало. У нас дуже серйозний запас ліжкового фонду, практично не задіяний кисень, взагалі не задіяні ШВЛ. Ми будемо жити у спокійному режимі, реагуючи на ті ситуації, на які потрібно буде реагувати», — запевнив Развожаєв.

За останніми даними окупантів, загальна кількість хворих на півострові досягла 926 осіб (691 — у Криму, 235 — у Севастополі). Відомо, що усього 31 пацієнт з COVID-19 на півострові помер (27 — у Криму, 4 — у Севастополі). Водночас Постійне представництво президента України в АРК стверджує, що Росія замовчує реальний стан справ з інфікованими COVID-19 у Криму.

Зазначимо, що попри зростання кількості випадків COVID-19 у Криму «влада» півострову з 15 червня скасувала режим самоізоляції для усіх мешканців та обов’язкову обсервацію для приїжджих. З 1 липня окупанти обіцяють пускати на півострів російських туристів. Нині у Криму діє «режим підвищеної готовності», оголошений через поширення COVID-19. «Влада» півострову поступово пом'якшує обмежувальні заходи. Так, з 1 червня на півострові відновили роботу літні майданчики кафе і ресторанів. З 15 червня в окупованому Криму почалося поетапне відновлення роботи об'єктів санаторно-курортного комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ