Вступити до родини ATR

Прокуратура АРК повідомила про затримання кримського екс-депутата Ганиша

2 липня 2020, 09:59
702

Екс-депутат Верховної Ради Криму Василь Ганиш, засуджений в Україні до 12 років за державну зраду, наприкінці червня був затриманий правоохоронцями. Нині він утримується у Київському СІЗО.

Фото: УНИАН

Фото: УНИАН

Про це повідомляє Бюро судової інформації із посиланням на повідомлення прокуратури АРК.

Зокрема, у відомстві зазначили, що Ганиш безпідставно перебував на волі кілька місяців. Адвокат засудженого наполягає, що Ганиш був під домашнім арештом через бюрократію та поганий стан здоров’я. 

«На момент набрання вироку суду законної сили, засуджений не перебував під вартою та до цього часу безпідставно продовжував перебувати на волі, зараз Василя Ганиша затримано і поміщено до державної установи «Київський слідчий ізолятор», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Адвокат засудженого Олександр Шадрін у коментарі Бюро судової інформації розповів, що від 30 січня, коли Київський апеляційний суд підтвердив покарання, Василь Ганиш знаходився під домашнім арештом та не переховувався від правоохоронних органів. Затримання його підзахисного відбулося 25 червня.

Як повідомляв ATR.ua, Дніпровський районний суд Києва 19 листопада 2018 року засудив екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша до 12 років позбавлення волі. Однак під варту його не взяли і до розгляду апеляції залишили під домашнім арештом.

Нагадаємо, що Ганиш був затриманий українськими правоохоронцями на Херсонщині у квітні 2015 року. До цього він був оголошений у розшук за підозрою у вчиненні державної зради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ