Вступити до родини ATR

Справа Шеремета готова для передачі до суду — Нацполіція

2 липня 2020, 13:07
726

Правоохоронці заявляють про готовність передачі справи про вбивство журналіста Павла Шеремета до суду.

Про це повідомляють у прес-службі Національної поліції.

«Справа Павла Шеремета готова для передачі до суду. 42 дні пройшло з моменту завершення досудового розслідування у провадженні за фактом вбивства Павла Шеремета та відкриття матеріалів підозрюваним та їхніх захисникам», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що початок розгляду цієї справи тепер залежить виключно від того, коли адвокати підозрюваних закінчать ознайомлюватися з матеріалами. У поліції пообіцяли, що слідство «не буде обмежувати підозрюваних та їхніх адвокатів в часі на ознайомлення із ними».

Як повідомляв ATR.ua, 20 липня 2016 року відомий український журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля у Києві. Вбивство Шеремета поліція кваліфікувала за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета і оголосили їм про підозру. Пізніше правоохоронці назвали імена п'ятьох підозрюваних: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко та добровольці Владислав і Інна Грищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ