Вступити до родини ATR

60-річний політв'язнь Сервет Газієв потребує медичної допомоги

2 липня 2020, 16:09
1204

У кримськотатарського політв'язня Сервета Газієва у Сімферопольському СІЗО погіршився стан здоров'я. Він потребує кваліфікованої медичної допомоги.

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

ФОТО: Кримська солідарність (архів)

Про це повідомляє «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Олександра Стасюка і сестру політв'язня Світлану Аблямітову.

«Мій брат — літня людина. У нього постійні припадки у кишечнику, регулярно піднімається високий тиск, ліки вкрай складно передати», —  розповіла Світлана Аблямітова.

Адвокат в’язня Олександр Стасюк додав, що у Газієва також є хронічні захворювання: проблеми зі шлунком, тиском і стоматологією. 30 червня він відвідав кримського татарина у слідчому ізоляторі. Захисник наголосив на тому, що він має намір звертатися до адміністрації СІЗО із клопотанням про надання кваліфікованої медичної допомоги.

«Особливої ​​уваги потребує стоматологія, ми зараз нею займаємося. Чим буду займатися я — це намагатимуся все ж вивести його до цивільної лікарні, де дійсно кваліфіковані лікарі ще раз його оглянуть і, сподіваюся, пролікують», — додав адвокат.

Нагадаємо, що кримськотатарському політв'язню, якому окупанти закидають «участь у діяльності терористичної організації», загрожує покарання у виді позбавлення волі терміном до 20 років.

Зазначимо, що Сервет Газієв — фігурант «справи про так званий тероризм» (друга сімферопольська група). У результаті облави ФСБ на кримських татар у Криму 27 березня 2019 року були затримані 20 осіб. Серед них був й 60-річний Сервет Газієв, він — найстарший серед затриманих у цей день кримських татар. 28 березня стало відомо про затримання у Ростові-на-Дону ще трьох кримських татар, в чиїх будинках на півострові окупанти напередодні провели обшуки. Пізніше «Київський райсуд» Сімферополя заарештував усіх 23 кримських татар. Згодом деяких фігурантів «справи» незаконно етапували до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ