Вступити до родини ATR

Очільник МЗС України їде до Туреччини: говоритиме про репресії в Криму

2 липня 2020, 16:49
1197

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 3–4 липня з офіційним візитом відвідає Туреччину. На порядку денному, серед іншого, й питання порушення прав людини в окупованому Криму, мілітаризація півострова та агресія РФ проти України.

ФОТО: МЗС України

ФОТО: МЗС України

Як повідомили у прес-службі МЗС, Кулеба у Туреччині візьме участь у 8-му засіданні українсько-турецької спільної групи стратегічного планування.

Зокрема, повідомляється, що міністр закордонних справ України і його турецький колега «обговорять широке коло тем двосторонньої взаємодії та питання регіональної безпеки».

«Окрему увагу буде приділено процесу мілітаризації Криму, порушенням російською окупаційною владою прав людини на півострові, динаміці безпекової ситуації в Азовсько-Чорноморському регіоні та на Близькому Сході, протидії російській агресії на Донбасі та ініціативам мирного врегулювання на Сході України», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, військове вторгнення Росії до Криму почалося в лютому 2014 року. Озброєними людьми у камуфляжній формі були захоплені парламент і уряд Криму, держустанови, військові бази і аеропорт. 16 березня в Криму провели «референдум про приєднання Криму до Росії». Його Москва намагалася використати для виправдання анексії півострова, що належить Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Щорічно 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ